Pages

Thursday, October 13, 2011

Update Ayra Checkup 3months and Pad Smear

Assalamualaikum...
Hari nie mood nak berblog dah dtg, tapi bukan nak menyampung cerita bersalin aritu tau tapi nak cerita aktiviti hari nie dan minggu lepas..Hehehehe...Tadi pagi bawa Ayra pergi klinik untuk 3months punya checkup... Sekejap saja masa berlalu, dah 3 bulan anak mama nie...
Sehari sebelum genap 3 bulan Ayra dah boleh meniarap dengan jayanya..Yeeaaayyy, bagus anak mama nie tapi dia meniarap kat umah bbsitter jer. Bila balik umah tak plak dia nak meniarap...huhuhu..Mama ngan ayah nak sgt tengok Ayra meniarap.. Tadi timbang berat pun dah naik. Mama mmg excited nak tau berat terbaru Ayra sebab ramai yang cakap Ayra nie kecik jer, ker saya tak bagi minum susu dengan cukupnya. Sedih saya orang cakap macam tue sebab Ayra memang kuat menyusu tapi badan still nampak kecik. Orang yang bercakap pun mulalah suggestkan beri Ayra makan. Saya dengar dan angguk jer la, malas nak cakap apa2.. 3 bulan terlalu kecik lagi jer nak beri makan, tunggu la 6 bulan nanti mama bagi Ayra makan k..So, bila timbang tadi mmg berdebar2 sebab saya target sekurang-kurangnya biarlah 5kg ke atas.. Alhamdulillah berat Ayra dah 5kg, naik sekilo dari bulan lepas. 

Ayra sekarang pun macam dah boleh faham kalau kita panggil nama dia. Dia akan kalih muka kalau orang panggil dia tapi kena panggil 2 3 kali juga la. Pastu dah pandai nak main2 sekarang nie. Time menyusu pun nak main-main juga, sempat sengih-sengih dulu baru nak isap susu, pastu sengih balik, pastu sambung isap. Seronok sangat tengok dia...Comel n cute sangat..Tapi bila mood dia tak baik jangan harap nak senyum dah tapi pandai mengamuk bila lambat bagi susu kat dia, menangis sungguh2 nie sampai kena pujuk dulu baru  nak minum susu balik. Time tidur plak dah semakin buas macam mama dia..Kahkahkah...Terjaga malam tengok kepala dah bukan atas bantal dah, bantal tepi pun dah ke mana, badan pun dah berpusing.. Ish,ish,ish... Anak dara sapa la nie...Hehehehe. Notis juga yang dia suka tengok lampu, kalau pergi mall ke mana-mana lampu la yang dia tengok. Masuk kereta bila lampu dalam menyala sengih sampai telinga dia.

Tadi saya juga dah buat pad smear.. Macam mana rasanya, biasa jer cuma agak ngilu sikit jer la. Sakit lagi kena selup time nak bersalin aritu..Hehehe..

Last weekend aritu saya n family in law saya pergi ke Seremban untuk tengok sister in law saya konvo. Abis jer konvo kami sempat la ke Melaka berjalan-jalan.. So, layan la gambar waktu kami kat sana. Tapi gambar konvonya takde pun sebab cabel kamera ntah hilang ke mana nak upload gambar pun tak boleh. Semua gambar di bawah gambar yang dalam phone buruk saya jer..huhuhu
Budak kecik...:)

Ayra with Maksu

My family in Law

Ayra jadi koboi...hehehe

P/S: Sebab camera lama tue dah semakin uzur perasaan untuk beli d3100 semakin membuak-buak nie..(my wishlist)

2 comments:

  1. muuuaaaah juga dari ayra tuk aunty mel yg cute...:)

    ReplyDelete